tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulu pirskeet!

Hyvaa Joulua kaikille! :) Tanaan pidettiin joulu pirskeet. Perhe kokoontu tanne laittamaan ruokaa, syomaan, tanssimaan ja laulamaan. :) hauskaa oli. Nain suomalaisen nakokulmasta hyvin erillainen joulu! :D Mina katsoin silma kovana etta miten naiset laittaa ruokaa etta oasis itse laittaa jotain samanlaista kunhan paastaan kotiin, kirjoitin jopa ylos jonkun verran resepteja... :D
 
Ensin kuorittiin plantaimet ja cassavat. Ne pestiin ja keitettiin, keitetyt palaset laitettiin sitten vahan suuren huhmareen oloiseen kulhoon ja niita alettiin jauhaa. Prosessi kesti kauan, mutta lopuksi se oli valmista fufua, eli tallaista taikinamaista mossoa joka syodaan yleensa jonkinlaisen keiton kanssa.
 






 
Sitten valmistettiin keitto, tallakertaa vuohesta. Sipuli, valkosipuli ja inkivaari jauhettiin hyvin sileaksi, kaadettiin vuohen paalle kattilaan, paalle tomaattiapyretta, jauhettua
  chilia, tuoreita tomaatteja, keitetyt garden eggsit jauhettiin papujen kanssa ja lisattiin, ja teitenkin vahan vetta. Koko komeus annettiin keittya pari kolme tuntia kunnes liha irtos luista ravistamalla. Hyvin tayttavaa ja maukasta.
 











 
Kun kaikki oli saanut syodakseen, kaytiin hakemassa mankka, musiikki raikas ja kaikki tanssi. :) Cosby jakoi lapsille suklaata ja kekseja ja kohta saatiinkin olla pesemassa suklaisia pikku tassuja. Saatiin jopa otettua perhe kuva, ja kuva sisaruksista vanhempineen. :)







Meshin mukaan sisarukset pitaisi olla oikeassa jarjastyksessa vanhimmasta nuorimpaan ja etu alalla ensin biologiset vanhemmat ja sitten aiti puoli. 


 
Hyvaa Joulua kaikille!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti