maanantai 17. joulukuuta 2012

na e dey bee keke

Tama onkin ollut hyvin kiireinen sunnuntai. Heti aamusta lahdettiin kirkkoon. Vois luulla etta meidan sirkukset valmiiksi laittaminen ennen 8 aamulla olisi ongelma, mutta mikali huolehti heratyksesta, klo 5 han paatti ettei nyt ennaa nukuta ollenkaan joten valmistautumiseen jai reilusti aikaa. Noin kahdeksalta pakattiin sitten koko konkkaronkka (10 henkea) autoon, ja ajettiin Pastori Cosbyn kirkkoon. Tila oli avara ja (luojan kiitos) katosta roikkui kymmenia tuulettimia. Alkuun paikalla oli ehka noin 30-40 henkea, mutta ihmisia valui tasaiseen tahtiin kunnes
lopuksi paikalla oli 200-250 henkea. Alkuun Cosby piti saarnan, luki raamattua ja selitti niiden merkityksia. Sen jalkeen lavalle nousi 3-5 naista+bandi ja tanssi ja laulu alkoi. Kappaleet oli kiinnostavia, osittain englanniksi osittain twiksi laulettuja. Ihmiset yhtyi lauluun ja osa naisista meni eteen tanssimaan. Sen jalkeen puhumassa kavi viela vieraileva pastori ja nais kuoro kavi laulamassa. Viimeisten kappaleiden aikana melu oli jo kormia huumaavaa, kaikki 200 ihmista lauloi ja joka puolelta kuului "aamen" huudahduksia. Mikali nukahti ensimmaisten laulujen aikaan, ja nukku lapi koko seremonian, sita ei melu tuntunut hairitsevan ei sitten yhtaan! :)
 
Kirkon menojen jalkeen lapset osti ghanalaista jaadytettya jugurttia ja mikalikin sai oman pussukan. Taalla jatski syodaan niin etta pussin nurkkaan tehdaan vaan pieni kolo ja jatski imeskellaan siita suoraan. Ihan ymmarrettavaa kun naki kuinka varsinkin nuoremmat lapset oli kyynarpaitaan myoten jatskissa jaettuaan yhden jaatelon puoliksi. :D Ulkona otettiin viela perhe kuva. Kaikin puolin kiva kokemus!
 
 













Heti kun paastii takaisin kotiin kirkosta, mesh karjaisi "me lahtaan rannalle, NYT! pakkaa tavarat, auto on taalla ihan just" :D joten ei ku kamalalla kiireella tavarat kasaan, uikkarit ja pyyhe kassiin ja menoksi. Ghanan ranta on taynna toimintaa, kahvila toisensa jalkeen jokaisessa tarjotaan ruokaa, juomaa ja musiikki raikaa. Ranta on taynna ihmisia, erillaisia esiintyvia porukoita loytyy melkeen jokaisen kahvilan edessa, kaupustelijat liikkuu tottuneesti vaen paljoudessa myyden kaikkea maalauksista koruihin ja pikku naposteltavaan, mies porukka pelaa jalkapalloa hiekassa, rannalla oli varmaan 20 hevosta joiden kyytiin paasi kohtuullista korvausta vastaan. Otettiin kuva kaarmeen kanssa, se oli oletavasti pyyttoni, en oo ihan varma, mutta ei silla kuulemma ollu hampaita nii ei tarttenu pelata. :D  Meri vesi on lamminta ja mikali tykkaskin juosta edes takaisin rannan tuntumassa ja vuoroin juosta vetta karkuun ja valilla kohden aaltoja. Ostin itselleni 2 kaulakorua ja 3 rannerengasta, ja olkalaukun. Syotiin paistettua mustekalaa, kanaa, ranskalaisia ja tuore puristettua ananas mehua. Kaikinpuolen tosi mukavaa, aika loppu vain kesken, ens keskiviikkona ollaan menossa uudestaan ja aikasemmin, jotta saadaan nauttia rannasta pidempaan! Otin kuvan myos siita kuuluisasta afrikkalaisesta auringonlaskusta.


 













 
na e dey bee keke!! (Se oli todella hauskaa!!)

1 kommentti:

  1. Oho!! Toiseksi viimesessä kuvassa toinenki vaaleeihonen nainen!!!! Hohoo... Näyttää teillä olleen mukava päivä ^^ Mikali tais vähän säikähtää tota käärmettä, tai ilme ainakin sen mukanen että kohta pääsee huuto jos se äiti ei heitä sitä käärmettä pois! Pitäkäähän hauskaa siellä!!

    VastaaPoista