lauantai 22. joulukuuta 2012

Kakum ja Cape Coast

Eilen tehtiin sitten reissu tata rannikkoa pitkin. Mentiin Kwabenan luokse yoksi jotta paastaan heti aamusta lahtemaan. Herattiin viiden aikaan ja kuuden aikaan oltiin jo menossa. Alku matkaa ei poikennut kauheasti kaupungissa ajosta, mutta vahitellen paastiin avarampiin maastoihin, ja maisema muuttui metsaiseksi ja kauniin polveilevaksi. Pienia kukkuloita ja laaksoja toisensa peraan ja valilla nakyi merikin.
 
Komeasti valu sumu vuorelta ennenkun paastiin lahtemaan.




 
Tama elukka saikaytti mut oikeen kunnolla... :D

 
Ensin mentiin Kakumin luonnonpuistoon. Paasymaksua vastaan paasee oppaan kanssa kavelemaan sademetsan lapi, kiiveta vuoren huipulle ja katselemaan sademetsaa lintuperspektiivista riippusillalta joka roikkuu puiden latvojen tuntumassa. Oppaan mukaan aikaisin aamulla voi nahda villeja norsuja ja apinoita, mutta paivas aikaan ne tahtoo kaikki olla piilossa joten en yrittanytkaan sen tarkemmin tiirata elaimia vaan keskityin ihaniin varikkaisiin perhosiin joita lenteli koko ajan ymparilla. :) Korkeanpaikan kammoisena mua vahan hirvitti alkuun tuonne sillalle meno, mutta se ei ollut yhtaan niin paha kuin luulin. Silta oli suhteellisen tukeva, ja verkko viela lisas turvallisuuden tunnetta. Kunhan muisti olla karsomatta suoraan alas niin ei mitaan ongelmaa. Mesh ja mikali kulki lyhyen reitin jossa on vain 3 siltaa, ja mina kavelin kaikki 7. Hyvin kaunista, kertakaikkiaan! Suosittelen kylla kaikille jos joskus tulee mahdollisuus kokeilla. Ja jos hirvittaa sillalle meno niin voi tulla vain kavelemaan ylos sillalle ja kavella oppaan kanssa luontopolku maasta kasin. :)  














Mesh osti paikallista "palmwine" juomaa. Se on tehty palmun mahlasta oletettavasti siman tyylisesti. Maku vaikutti hyvin samantyyliselta. Ja Ostettiin myos muutama kaakao hedelma. Mesh sanoi taman olevan erittain hyvaa, en ole viela maistanut. Tarkoitus olis saastaa siemenet sisalta, kuivata ne ja ottaa mukaan suomeen.
 
Seuraava etappi oli sitte Cape Coast:in linna. Suuri kivesta rakennettu linnoitus valmistui joskus 1600 luvun puolivalissa ruotsalaisten toimesta. Ensin tata kautta kulki vain kultaa ja puuta, mutta myohemmin myos mausteita, kankaita ja orjia. Linnoituksella on ollut monta omistajaa, ruotsalaiset, portugalilaiset, tanskalaiset, ja lopuksi Britannia.  Taman linnoituksen kautta kulki tuhansia orjia mm amerikkaan. Linnoituksen alla on 3 pienehkoa huonetta joissa jokaisessa sailytettiin jopa 200 mies orjaa, ylhaalla oli kaksi pienta ikkunaa joista tulevan valon ja veden piti olla tarpeeksi heille. Toisella puolella linnoitusta oli viela kaksi huonetta joissa pidettiin noin 150 nais orjaa kummassakin. Kylla se on ollut hirvea kohtalo ja kauhea vaaryys kuinka eurooppalaiset on kohdelleet naita ihmisia taalla. Mutta on parempi etta nama asiat muistetaan ja niista otetaan opiksi ettei mitaan tallaista paase koskaan enaa tapahtumaan! 









 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Tuo mulle tollanen oranssi lisko!! :D ja kaakaohedelmä!! Tuo Cape cost näyttää kyllä ihan kreikalta, eikö sustaki ? =) On ollu teillä taas vaihteeksi kiva päivä... Olispa kiva olla nyt siellä ku täällä on niin mahottoman kylmä!! Mutta hei, pidä valkea joulu... xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. taitaa jaada valkea joulu saamatta tana vuonna! :D mutta pidetaan sitten oikeen kunnon pikkujoulut kunhan tullaan suomeen! :D

      Poista